miercuri, 9 septembrie 2009

Toamna PatriHotilor

In ultimile doua decenii, Toamna PatriHotilor este spectacolul care se joaca in forta pe scena politica romaneasca.
Reprezentatii fara sir sunt date cu usile inchise, cu usile deschise, in gradinile de vara sau cu gogosari de toamna, in backstage-urile fiecarui partid, in iatacurile presidentiale s.a.m.d. pana cand publicul alegator ameteste de atatea acte de... cultura.

Am obosit sa vad aceleasi 8-9 cucoane care se recomanda specialiste in politica si apar non-stop la TV sa ne repete papagaliceste cu cine sa votam.
In fiecare an electoral duduile ne-au spus ca trebuie sa votam cu Basescu, Constantinescu, Becali etc. si poporul le-a ascultat docil mereu cand a aplicat stampila de vot.
Nu am nici o treaba ca asa vad ele sa-si castige painea si sa-si umple conturile bancare, insa pe mine ma doare ca populatia se lasa fraierita si manipulata.
Obisnuiesc sa-i observ pe politicienii nostri in pozele de grup facute cu ocazia deplasarilor externe. Il vad pe acestia cum nu sunt capabili sa socializeze cu oficialitatile altor state. Reprezentantii nostri stau ca niste marionete stinghere nestiind cum sa discute si sa apere interesele tarii. Nu este vina lor ca nu au prezenta, energie si o cultura generala bogata. Este vina noastra, a celor care i-am votat in functii de conducere pe incapabili.
An de an ni se spune in mass-media cu cine sa votam. Televiziunile sunt intesate cu specialisti politici care ne indica cu degetul candidatul ideal pentru functiile importante din stat. Sunt pline registrele partidelor cu statele de plata ale acestor jurnalisti politici.
De peste 20 de ani, circul politic ne-a adus datorii enorme la bugetul de stat. Suntem imprumutati pana peste cap la Banca Mondiala. Banii acestia au venit de la Rusia si se duc pe campaniile electorale si pe furtisaguri politice.
Populatia plateste un tribut nedrept. De ce sa fie impozitat cetateanul de rand pentru excursiile exotice ale familiilor parlamentarilor ? De ce se cheltuiesc bani de la buget pentru salariile functionarilor care nu fac nimic ? Nepotismul politic a ingropat definitiv economia romaneasca.
De ce nu avem curaj sa le intoarcem spatele acestor paraziti care vand tara si sa gasim solutii de guvernare corecte si utile ?
Ati auzit vreun politician ca are vreo solutie sa scoata tara din criza ? Ati auzit vreun economist ca are un plan de urgenta pentru redresarea economica ? EU NU !
Eu ii aud pe politicieni doar cum cersesc electoratului voturi zilnic.
Suntem unica tara europeana care nu construim nimic, ci doar furam. O economie nu se repune pe butuci cu furtisaguri.
Daca vom continua sa involuam in felul acesta, avem toate premizele sa ne pierdem, in curand, autonomia statala.
Mai sunt doua luni pana la alegeri. Alesi si alegatori, ganditi-va serios ce este de facut !

7 comentarii:

  1. Oho, lume noua. Credeam ca ai lasat blogul balta. :))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura, ma bucur ca iti place acest blog.
    Multam pentru link exchange.
    Pe fff. curand ! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu avem cum întoarce spatele acestor paraziţi... sunt lipitori care nu mai pot fi desprinse de noi.. nu mai avem putere..

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate..asta este realitatea, tara in care traim

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,mi-ar placea daca ai publica articolele tale si pe 100 Ro,daca vrei poti sa pui si link catre blogul tau in postari ,te asteptam sa te inscrii.Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Sorin: Tu ce zici ? Fa-mi o vizita pe blog daca ai timp...

    RăspundețiȘtergere